Bæredygtighed og forretning hænger sammen

4/1 2023
18/3 2024

Hos Idé-Pro har vi mange års erfaring med bæredygtighed og de seneste seks år har vi især haft fokus på energi- og klimadelen af bæredygtighed. I en længere årrække har vi kortlagt vores klimapåvirkning og ser nu ind i hvad vi kan gøre, for at reducere den yderligere.

Fokus på energi og klima

I 2016 indførte vi energiledelse i forbindelse med en ekstern certificering. Med energiledelsen steg vores fokus på energi og da vi byggede vores plaststøberi i Glyngøre i 2019, havde vi allerede en bred viden om energiledelse- og forbrug. Derfor kunne vi bygge det ordentligt op fra starten af og anvender f.eks. zoneopdelt belysning og frikøling og så genbruger vi vores energi fra proces til proces.

Siden 2021 har vi indberettet vores CO2 udledning og energiforbrug til det internationale Carbon Disclosure Project, så vi kan give kunder og beslutningstagere indsigt i vores indsatser. I 2022 er vi for alvor begyndt at tage fat på klimadelen af bæredygtighed og har bl.a. arbejdet med klimaopgørelser, rådgivning af kunder i materialevalg, og scrap reduktion.

Bæredygtighed og forretning hænger sammen

Rådgivning i bæredygtige materialer

Vi kortlægger vores klimapåvirkning med udgangspunkt i scope 1 og 2, som omfatter vores egen påvirkning af klimaet og påvirkningen fra den el vi køber udefra. Scope 3 omfatter vores kunders og leverandørers klimapåvirkning og er det mest udfordrende scope at arbejde med.

For at lette vores klimapåvirkning i scope 3 vil vi i endnu højere grad rådgive vores kunder i materialevalg. Jo flere der vælger bæredygtige materialer, des større besparelser kan vi opnå. I vores øjne vil bæredygtighed og forretning altid hænge sammen.

Kontakt


Skal dine emner laves af bæredygtige materialer? Vi er erfarne indenfor området og tilbyder kyndig vejledning i bæredygtigt materialevalg og estimerede CO2e beregninger. Kontakt vores salgsteam i dag, hvis du har brug for sparring til dine projekter.