Idé-Pro investerer i stor udvidelse af letmetal afdeling

19/10 2020
18/3 2024

Idé-Pro udvider kapaciteten i letmetal afdelingen med nye trykstøbe- og bearbejdningsmaskiner.

For at imødekomme en stigende efterspørgsel på støbning og bearbejdning af tekniske emner i letmetal, har vi investeret i en række nye maskiner. Blandt andet får vi i Skive installeret Danmarks største trykstøbemaskine, en zink varmekammer maskine, en bearbejdningsmaskine samt et slyngrenseanlæg.

”Denne væsentlige investering i vores letmetal afdeling, viser at vi er en stor spiller på det europæiske marked og at vi kan levere et bredt udvalg af tekniske emner på rekordtid. Og så har jeg altid set det som vigtigt at vi producerer tekniske emner i Danmark, tæt på kunderne.”

Morten Nors, adm. direktør og grundlægger, Idé-Pro Skive A/S

Idé-Pro investerer i stor udvidelse af letmetal afdeling

Vi har netop købt en Italpresse TF 1350 der kan støbe emner på op til 21,8 kg, hvilket bliver den største trykstøbemaskine i Danmark. Med den forventer vi at igangsætte nogle meget spændende projekter, både fra nuværende og kommende kunder.

Der er også indkøbt en 125T zink varmekammer maskine der kan støbe emner på 3,4kg. På grund af egen værktøjsfabrik på samme matrikel, vil vi kunne gå fra 3D fil til værktøjsfremstilling og færdigstøbte zink emner på få dage.

Til efterbearbejdning har vi investeret i en Makino A61nx, en af de hurtigste og mest præcise bearbejdningsmaskiner der findes på markedet, samt en RHBE11/16-L, et slyngrenseanlæg der giver en uovertruffet og ensartet overfladebehandling af emner.

For at kunne producere 24/7 med høj effektivitet, er der også indkøbt et bredt udvalg af robotter der hjælper med automatiseringen. Alle maskiner bliver installeret i Skive indenfor de næste par måneder.

One-stop shop

Vi har stor fokus på at hjælpe vores kunder hurtigt fra Idé – til produktion, det sker med egen in-house udviklingsafdeling, værktøjsfabrik, højautomatiseret støberi samt slutmontage af det færdige produkt.

Har du brug for tekniske emner inden for plast, letmetal og EPS/EPP hvor du kan have fordel af vores uovertruffen synergi og hurtige leveringstider, så kontakt os i dag.